‘Ik heb aan veel jobs gesnuffeld’

Door: Marnix Ten Brinke

ARNHEM – Altijd al willen weten hoe het is om een dag bakker of DJ te zijn? Is het ontwerpen van mode of het schrijven van artikelen misschien echt jouw ding? Dankzij Jobbeleving kun je daar nu achter komen.

Arnhemmer Dennis Kats (40) biedt met zijn bedrijf ‘Jobbeleving’ de kans en mogelijkheid om tegen betaling een dag lang een ander beroep te gaan beleven.

Dennis Kats speelde met het idee om een eigen bedrijf op te richten nadat zijn contract in oktober vorig jaar niet werd verlengd. “Dan zit je ineens thuis en vallen verschillende ideeën op zijn plaats”, vertelt de ondernemer.
“Ik heb jaren in de evenementenbranche gewerkt en zo kom je er achter wat mensen graag willen. Zelf heb ik veel verschillende jobs gehad en heb daardoor veel kunnen snuffelen. Dat vond ik heel leuk.
Ik dacht, als ik het leuk vind, dan moeten anderen dat toch ook vinden? De uitjes die via Jobbeleving georganiseerd worden zijn uniek. Je moet er echt iets van leren, dat is mijn uitgangspunt.”

De ondernemers

De ondernemers die Kats heeft benaderd om mee te doen zijn ook enthousiast. “Sommigen deden het al, maar maakten daar geen reclame voor.
Het is voor hen natuurlijk ook een manier om extra inkomsten en naamsbekendheid te genereren.
Ik vind dat de bakker ook echt iets moet vertellen over zijn vak. Je moet je na een dag kunnen afvragen of het werk misschien ook wel iets voor jou is.”
Op dit moment doen er tien bedrijven mee aan Jobbeleving, maar dat aantal is nog groeiende. “Veel van de bedrijven zitten in Arnhem en omgeving”, aldus Kats. “Dat vind ik belangrijk. Dan kan ik groepen die een uitje boeken ook verwelkomen op de locatie zelf. Tenminste, zo lang er nog niet tien uitjes per dag worden geboekt.”

Boek een uitje

Deze maand gaat het om klanten werven. “Actief zijn op social media is belangrijk en de ondernemers met wie ik werk moeten dit zelf ook gaan promoten. Je moet jezelf de tijd gunnen voordat zoiets echt een succes wordt.” De eerste groep heeft inmiddels een uitje geboekt. Ook een uitje boeken?

by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *